IXD-100: Song checker

HAN profiel Interaction Design:
IXD-100 opdrachten: Kleine opdrachten om ervaring op te doen als interaction designer.

DATUM:
9 februari 2018

Opdrachtomschrijving

Opdracht omschrijving

Recreate a ‘Shazam like’ song checker. Can you visualise the music and guide us to a nice playlist?
Sensor triggers must be the way to go!

Song checker

TOOL: 
Protopie

LEVEL:

DATUM:
9 februari 2018

DUUR:
2:30 uur

Scan met QR voor de volledige mobiele ervaring

De echte userflow van een mobiele app is niet te ervaren met toetsenboord en muis. Scan de QR-code met je mobiel om het prototype te ervaren als het is bedoeld.

It’s all about

Physical
and visual feedback

Bij het ontwerpen van deze opdracht heb ik mij voornamelijk gericht op de feedback die de gebruiker krijgt van de smartphone. Al snel kwam ik er achter dat de animaties zeer gemakkelijk zijn toe te voegen en koppelen aan objecten. Persoonlijk vind ik animaties als feedback een zeer sterke aspect om een applicatie vloeiend aan te laten voelen.

Het gebruiken van ‘sound responses’ op de centrale cirkels visualiseert het geluid (in decibel) de muziek die geanalyseerd wordt. Door deze realtime animatie wil ik de gebruiker laten zien dat er daadwerkelijk geluisterd wordt naar de muziek. Samen met de timer balk en de tekst laat dit zien dat de applicatie bezig is met het analyseren van de muziek en hoelang deze ongeveer bezig is.

Nadat de applicatie een match heeft gevonden geeft de smartphone feedback door een vibratie af te geven. Dit geeft de gebruiker een bevestiging dat de analyse voltooid is. tegelijkertijd verandert de blauwe cirkel naar een afbeelding die gerelateerd is aan de singel. Vervolgens komt de applicatie met een afspeellijst met gerelateerde muziek. Deze afspeellijst is vervolgens af te spelen in Spotify, Apple music of Google music. De gebruiker heeft ook de functie om opnieuw muziek te analyseren door op ‘Discover again’ te drukken.